#TRANSFORMANT

Esdeveniment online contra la transfòbia organitzat per l’alumnat de diversos de centres de Formació Professional de la província de València

La paraula trans fa referència a les persones la identitat de gènere de les quals és diferent a la del sexe que se’ls va assignar en nàixer. És a dir, no se senten identificades amb el gènere assignat. Des de l’antiguitat fins als nostres dies, existeixen registres de persones trans en moltes cultures i societats.

Actualment, moltes persones trans es troben en situacions complicades, tant en l’ámbit laboral, com en l’àmbit social i, malauradament, en les seues llars. A tot el món pateixen agressions, discriminacions i injustícies per la seua identitat de gènere. Segons dades de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals, en aquest últim any, un 16% han sigut víctimes d’agressions o abusos sexuals i el 72% s’amaguen per por o rebuig.

 

Per aquesta raó, l’alumnat de primer curs del Cicle Superior d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) Mislata, en col·laboració amb el departament d’Informàtica i amb els alumnes del Cicle Superior d’Educació Infantil del CIPFP Misericòrdia de València, volem contribuir a millorar la vida de les persones trans amb un esdeveniment educatiu online. Un lloc de confiança, amb testimonis de persones trans i aportacions d’experts i expertes, per a conscienciar a la societat de com de delicat, mal entés i poc respectat està aquest tema actualment.

 

Aquesta iniciativa va sorgir a classe, quan la nostra professora de Protocol i Relacions Públiques, ens va proposar organitzar un esdeveniment en línia al voltant d’un tema triat per nosaltres. La majoria vam proposar temes rellevants, socials, no entesos; volíem ajudar la societat a escoltar, a entendre’s. Per unanimitat votarem per la lluita contra la transfòbia i plantejàrem els següents objectius:

 

  • Educar sobre la diversitat sexual.
  • Visibilitzar els problemes de les persones trans.
  • Intentar erradicar prejudicis per a aconseguir respecte i igualtat cap a les persones trans.
  • Aconseguir millor integració laboral.
 

L’esdeveniment se celebrarà en transformant.es els dies 29 i 30 de març, vespres del Dia Internacional per la Visibilitat Trans. Comptarà amb entrevistes, testimonis, xarrades en línia, vídeos, enllaços, podcast i tota la informació possible sobre el tema.

 

Us convidem a totes i tots a participar i unir-vos a #TransFormant. Per a aprendre, visibilitzar i millorar la vida de les persones trans. 

@2021 #TRANSFORMANT. Tots els drets reservats.